Üyelere özel %20 indirim!
Airfryer'a Dair Her Şey!
200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!
Üyelere özel %20 indirim!
Airfryer'a Dair Her Şey!
Airfryer Hakkında Merak Edilenler

Airfryer Hakkında Merak Edilenler

Sosyal medyada airfryerlarla ilgili çok fazla haber ve kafa karıştırıcı içerik bulunmaktadır. Bu yazıda sizden gelen en çok sorulan sorulara kısa yanıtlar vermeye çalıştık, bu sorular dışında merak ettiğiniz her şey için bize çekinmeden ulaşabilirsiniz.

Airfryer Nasıl Çalışır?

Airfryer saniyeler içinde havayı 200 dereceye kadar ısıtarak, hava kanalları sayesinde sıcak hava ile ürünlerinizi pişirir. Güçlü ve sessiz bir motor ile saniyeler içinde bir klasik fırının 15 dakikada geleceği ısıya erişir.

Airfryer Zararlı Mı?

Airfryer sağlığa zararlı değildir. Her fırında olduğu kadar sıcak hava etkisi ile ortaya çıkan akrilamid gibi bileşiklerin ortaya çıkmasını tetikleyebilir. Fakat bu tüm ısıtmalı pişiricilerde bilinen, göz ardı edilebilen bir durumdur. Kızartmalar ile alınan transyağın kanserojen etkisi ve fazla alınan kaloriler ile kıyaslandığında %99 daha az yağ kullanımı ile kanser riskini azalttığı kabul edilmektedir.

Airfryerların Klasik Fırından Farkı Nedir?

Airfryer saniyeler içinde 200 derece sıcaklığa ulaşır, klasik fırınlar ise yavaş yavaş ısınır, sıcaklığı termostatları ile iletir ve hava üflemesi zayıftır.

Airfryer Çok Elektrik Harcar mı?

Günde 1 saat Airfryer(2.500 W) kullanımı ayda kWh elektrik tüketir. Klasik fırında yaptığınız pişirme süresi göz önüne alındığında yarı yarıya daha az elektrik tüketmektedir.

En İyi Airfryer Hangisidir?

Sizin kullanım ve ihtiyaçlarınıza göre değişkenlik gösterir. Airfryer modelleri isimli yazımızda size en uygun modeli belirleyebilirsiniz. Çok bilinmeyen, servis ağı olmayan markalar dışında tüm marka ve modeller birbirine yakın işlev görür, paranızı çöpe atmaya gerek yoktur.

Airfryer İle Neler Pişirebilirim?

Airfryer modeline göre çok farklı tarifler uygulayabilirsiniz. Ama tüm marka ve modellerde; tavuk, et, balık ve tüm sebze kızartmaları çok nefis şekilde hazırlanabilmektedir. Yumurta haşlama, sulu yemek yapma gibi bir çok farklı tarifi de marka modelinize göre deneyebilirisiniz. 

Airfryer Temizliği Nasıl Yapılır?

Airfryerların yemek konulan kutuları, ızgaraları her pişirmede yıkanmalıdır. Belirli süreler ile cihazın sıcak hava üfleyen mekanizması ve ulaşılması zor kanalları da temizlenmelidir. Airfryer’ın ömrünü arttırmak için uygun aksesuar ve pişirme kağıtlarını kullanmalısınız. Cihaz ömrünü 2 kata kadar arttırır ve size yıkama süresini kazandırır. Metal akseuarlar kolay yıkanır ve pişirme kağıtları ise tek kullanımlıktır. Dolphfin marka Yüksek Kalite Silikon , Dolphfin Airfryer Aksesuarları ve Dolphfn marka pişirme kağıtları airfryerınızın ömrünü 2 kata kadar arttırır. 


Airfryer Koku Yapar Mı?

Airfryer yemeklerin kokusunu yaymaz. Hızlı ısındığından içindeki aksamların malzeme kalitesi ve cihazın temizlik durumuna göre koku alabilirsiniz. Özellikle kirli bırakılan fritözlerde yoğun bir yanık yağ kokusu alınabilir. Ayrıca çok baharatlı köfteler, biraz günü geçmiş balıklar gibi tariflerde normalden biraz fazla koku duymanız normaldir.

Airfryer İle Sulu Yemek Nasıl Yapılır?

Airfryer ile çorba, türlü, güveç gibi bir çok sulu yemek tarifinizi yapabilirsiniz. Tabi ki düdüklü tencere olarak görmeyin, daha pratik ve hazır tariflere odaklanın. Üreticisi olduğumuz %100 Emaye olan tenceremizi ya da Silikon Kabımızı sulu yemek tarifleri için gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. 

Airfryerda Yumurta Yapılır Mı?

Airfryer ile sahanda ve tavada yumurta yapabilirsiniz, çok pratiktir. Cihazınıza uygun aksesuar ile kolayca yumurta haşlayabilir ya da güzel bir menemen yapabilrisiniz.

Airfryer ile Tost ya da Taco Yapılır mı ?

Airfryer ile Fransız Tostu ve Tacoyu kolaylıkla yapabilirsiniz. Ekmeği yoğun ısıda kısa sürede yapabilirsiniz. Airfryer tostunuzun içindeki kaşar ve diğer sosları güzelce ısıtır ve ağızda gevrek bir deneyim verecek şekilde tostunuzu hazırlar. Ekmek Kızartma ve Taco Rafımızı incelemenizi öneririz.

Airfryer Mikrodalga Gibi Kullanılır Mı?

Donmuş ürünlerinizi çözmek için kullanabilir, çorba – pilav gibi ısıtma işlerinde airfryerlarınızı kullanabilirsiniz. dolaptan çıkan bir ürünü ısıtmak için evde bir mikrodalganız varsa tabi ki mikrodalga daha verimlidir, ama yeni bir mikrodalga fırın almanıza gerek kalmadan sadece airfryer ile bu işleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

Airfryer Nereden Alınır?

Ürünleri satın alırken yetkili distribütörden almaya dikkat etmelisiniz. Pazaryerlerinde satılan ürünler genellikle ithalatçı garantilidir. A101 ve BİM gibi mağazalarda zaman zaman uygun fiyata satılan cihazlar genellikle ithalatçı garantilidir. Sitemizden alınan tüm ürünler %100 orijinal ve koşulsuz iade garantilidir.

Philips XXL Airfryer Alınır Mı?

Piyasada en çok satan 2. ürün olup 7 litreden fazla hacim ile 5-6 kişilik porsiyonlar hazırlayan hava fritözüdür. Fiyat performans olarak biraz yukarda olduğu söylenebilir.

Airfryerların Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

Düzenli kullanılan bir airfryer 3-4 yıl kullanım ömrüne sahiptir. Eğer kullanırken koruyucu aksesuarlar kullanmıyor ve temizliğini yapmıyorsanız kullanım ömrü yarı yarıya azalacaktır.