Üyelere özel %20 indirim!
Airfryer'a Dair Her Şey!
200 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!
Üyelere özel %20 indirim!
Airfryer'a Dair Her Şey!
Airfryer Nasıl Temizlenir? Kesin Yöntem!

Airfryer Nasıl Temizlenir? Kesin Yöntem!

Airfryer, modern mutfağın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi ve sağlıklı yemek pişirmenin en sevilen yöntemlerinden birisi! Bu vazgeçilmez mutfak aleti için en önemli konulardan birisi Airfryer'ın temizliğidir. Sizlere tüm detaylarıyla Airfryer nasıl temizlenir? Aktaracağız.

Airfryer'ı temiz tutmak, hem lezzetli yemeklerin keyfini çıkarmanızı sağlar hem de cihazın ömrünü uzatır. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir kullanım için temizlik konusuna hassasiyetle yaklaşmak gerekiyor. Doğru bir temizlik için adımlar ve püf noktalar için sıralayacaklarımızı atlamadan okumanızı tavsiye ediyoruz!a

aitfryer temizliğinin önemi
aitfryer temizliğinin önemi

Airfryer Temizliğinin Önemi

Airfryer kullanımı her geçen gün artıyor. Artık mutfaklarımızda sık sık kullandığımız Airfryer cihazları kullanıma bağlı olarak performansını yitirebiliyor. Ürününüzün uzun ömürlü olmasını istiyor ve daha sağlıklı yiyecekler yapmak istiyorsanız, temizlik konusuna ekstra dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Belirli aralıklarla makinenizin temizliğini gerçekleştirerek daha uzun kullanım sağlayabilirsiniz. Airfryer temizliği konusunda bilginiz yoksa bu biraz sizin için meşakkatli olabilir. Sizlere adım adım Airfryer nasıl temizlenir? Anlatacağız. Philips airfryer temizliği, airfryer içi nasıl temizlenir? Detayları öğrenin!

airfryer nasıl temizlenir
airfryer nasıl temizlenir

Airfryer Nasıl Temizlenir?

Airfryer sahiplerinin aklındaki en önemli sorulardan birisi Airfryer nasıl temizlenir? Sorusudur. Airfryer temizlemenin birçok yöntemi bulunuyordur. Burada önemli olan en doğru şekilde temizlik işlemini gerçekleştirmek ve ürüne zarar vermemektir. Talimatlara uygun temizleme işlemi için neler yapabileceğinizden bahsedeceğiz. Airfryer'ın bölmelerine göre temizleme ayrıntılarını ele alacağız. Hangi kısımları nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek için atlamadan okuyun!

Airfryer Sepet Temizliği

Airfryer'da en sık kirlenen yerlerden birisi de ürün sepetidir. Mutlaka ürünü her kullandığınızda temizlemeniz gerekiyor. Çoğu kişi az yağ kullandım vs. diyerek her kullanımdan sonra temizlikten kaçınsa da bu durum yanlıştır. Yemek kalıntılarının kalıp, kokmasına ve kalıcı zarar vermesine sebep olmamak için her kullanımdan sonra sepet temizliğini yapmak gerekiyor. Airfryer sepet temizliği için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Bulaşık deterjanı
  • Sıcak su
  • Sünger

Bu malzemelerle sepeti temizleyebilirsiniz. Aşağıda çok daha kolay şekilde temizlik seti alarak nasıl temizleyeceğinizi anlatacağım. Şimdi yukarıdaki malzemelerle Airfryer nasıl temizlenir? Adım adım anlatacağız.

Temizleme Adımları

  • Airfryer'ınızı takılıysa fişten çekmelisiniz. Eğer ürünü hemen öncesinde kullandıysanız biraz beklemeniz gerekiyor. Yarım saat sonra temizleme aşamasına geçebilirsiniz.
  • Airfryer nasıl temizlenir? İkinci adım olarak cihazın aparatlarını çıkartmalısınız. Sepeti, ızgarayı ve geri kalan ürünleri çıkartın.
  • Aparatları çıkarttıktan sonra süngerlemeden önce sıcak su ile hazneyi yumuşatabilirsiniz. Biraz bekledikten sonra bulaşık makinesine atarak ya da elinizde yağ çıkarıcı deterjanlı süngerle yıkayabilirsiniz.
  • Ürünleri düzgünce temizledikten sonra güzelce durulayıp, en son olarak havalandırarak kurumaya bırakın. Tüm parçaları kuruttuktan sonra tekrar kullanabilirsiniz.

Airfryer Rezistans Temizliği

Airfryer nasıl temizlenir? Cihaz sepeti için anlattık. Şimdi de rezistans kısmını temizlemekten bahsedeceğiz. Airfryer rezistans temizliği sepet temizlemekten daha meşakkatlidir. Rezistans kısmını temizlerken daha dikkatli ve hassas olmak gerekiyor. Adım adım Airfryer rezistans temizleme aşamaları şunlardır:

  • Cihaz prize takılıysa, pirizden çekmelisiniz. Prizden çekmeden önce cihaz çalışır durumdaysa soğumasını beklemeniz gerekmektedir.
  • Cihazdan aparatları çıkartmanız gerekir.
  • Airfryer nasıl temizlenir? Airfryer'ı ters çevirerek tezgahta bir bezin üzerine yerleştirin. Nemli bir bezle demirleri temizleyin. Zor lekeler varsa, bir diş fırçası yardımıyla lekeleri daha detaylı olarak temizleyebilirsiniz.
  • Temizlediğiniz kısımları sonrasında kuru bir bezle ovun. Kuruduğundan emin olun.
  • Cihazı tekrar düz hale getirerek aparatlarını takın.
  • Sonrasında Airfryer'ı 5 dakika boş bir şekilde çalıştırmalısınız. Böylelikle temizlenen artık olan kirler pişirme sepetine düşer.
  • En son olarak artıkları da temizleyerek cihaz rezistansını temizleme işleminin sonuna gelebilirsiniz.

Bu işlemleri tek başınıza yapmak çoğu zaman zor olabilmekte. Ya da her ne kadar temizleseniz de derin yağ lekelerini her zaman zahmetsiz ve sorunsuz temizlemek zor olabilmekte.

Airfryer Temizleme Seti Hesaplı Kitaplı'da
Airfryer Temizleme Seti Hesaplı Kitaplı'da

Airfryer Temizleme Seti Hesaplı Kitaplı'da!

Yukarıda sizlere Airfryer nasıl temizlenir? Adımlarıyla anlattık. Ancak yukarıdaki işlemlerle uğraşmak yerine elinizin altında çok daha kolay bir yöntem bulunuyor. Hesaplı Kitaplı'dan satın alabileceğiniz Airfryer temizleme seti ile bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Hemen şimdi Hesaplı Kitaplı'ya göz atın ve Airfryer'ınızı temizlemenin keyfini çıkarın! Peki nedir bu set? Kullanımı nasıldır? Sizlere detaylarıyla anlattık!

Dolphfin Airfryer Çok Amaçlı Temizlik Seti

Airfryer temizleme seti, yağ lekelerini ve kalıntıları temizlemek için özel olarak üretilmiştir. Cihazınıza zarar vermeden derin bir temizlik için bu seti kullanarak kolaylıkla cihazınızı dakikalar içerisinde temizleyebilirsiniz. Dolphfin Airfryer çok amaçlı temizlik seti 3 parçadan oluşuyor:

  • Bir adet şişe
  • Temizleme fırçası
  • Suda eriyen özel kapsül

Bu üç parçadan oluşan kapsülle Airfryer nasıl temizlenir? Çok basit! Minik kapsül, poşeti açılmadan direk boş şişenin içine atılır ve şişe su ile doldurulur. Temizleyici kapsül suda tamamen çözülerek yağ sökücü haline gelir. İçinden çıkan temizleme fırçası ile de haznenin ulaşılamaz dar bölgeleri, ızgara aralıkları gibi yerlerini rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz.

Sonrasında artık sadece bu minik kapsülü uygun fiyata alarak şişenin içine atıp yağ sökücüyü kullanmaya devam edebilirsiniz. Üstelik kullandığınız şişe geri dönüştürülebilir ve tekrar doldurulabilir oluşuysa süreklilik sağlar. Vegan bir formüle sahip kapsül, suda hızlıca eriyor atık üretmiyor ve hazneyi koruyarak Airfryer'ın ömrünü uzatıyor! Xiaomi, Philips Airfryer temizliğinde ve diğer tüm markalarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Airfryer'ı Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Airfryer temizlerken bazı noktalara ayrıca dikkat etmek gerekiyor. Bunların altını tekrar çizelim Airfryer'ı temizlerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Arifryer'ı temizlerken ilk önce cihaz takılıysa fişten çıkarmayı unutmayın.
  • Airfryer'ı temizlemeye başlamadan önce, cihazın tamamen soğumasını beklemek önemlidir.
  • Airfryer'ın çıkarılabilir parçalarını ayırarak temizlemeye başlayın.
  • Airfryer'ı temizlerken sert ve aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmaktan kaçının.
  • Yumuşak bir sünger veya fırça ile nazikçe temizleyin ve ardından temiz suyla durulayın.
  • Cihazı ve parçalarını durulamayı ihmal etmeyin. Nemli kalan yüzeylerin paslanmaya veya küflenmeye neden olabileceğini unutmayın. Bu cihazınızın uzun ömürlülüğü açısından önemlidir.
  • Airfryer'ı her kullanımdan sonra hemen temizleyerek yağ ve kalıntıların birikmesini önleyin.

Sonuç Olarak

Airfryer'ınızı düzenli olarak temizleyerek, hem sağlığınızı koruyabilir hem de cihazınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Bu basit adımları takip ederek, Airfryer'ınızı her zaman temiz ve kullanıma hazır tutabilirsiniz.

Kolay temizlik için yukarıda sizlere sunduğumuz Dolphfin Airfryer çok amaçlı temizlik setini kolayca sipariş verebilirsiniz. Artık airfryer içi nasıl temizlenir? Nelere dikkat etmeniz gerekir? Biliyorsunuz. Siz hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Bizlere hemen aşağıdan yorum bırakabilirsiniz!